Tilpasset søk

TEAM YRKJE firmaet

Team Yrkje er nå også blitt ett registrert firma.







Firmaet er startet for og skaffe midler til og drifte Team Yrkje, og alle eventuelle inntekter på firmaet vil gå direkte tilbake til laget Team Yrkje og brukes i sin helhet til trening konkuranse skyting reiser på konkuranser og innkjøp av utstyr til teamet. (for 2009 dreide utgiftene seg om ca 70000)







De vi driver med er:







Opplæring i haglskyting, her kan de meste ordnes eks leie av bane og leie av våpen, er utdannet innstruktør i haglskyting og har en allsidig og lang erfaring med konkuranse skyting jakt og våpen håntering.







Import og videresalg av våpendeler, stort sett beretta men kan skaffe til mange våpentyper







Våpensmed tjenester, tar oppdrag innen våpen vedlikehold bytte slitedeler våpenpuss etc. og kan drive til en viss grad ombygging av stokker, kolbeforhøyere rekyldempere og denslags.







Import og videresalg av skyteutstyr, skaffer de meste i hansker vester ol. Er Beretta ekspert men skaffer og til andre våpen merker. Gripswell skytehansker bla.











Send en mail sveine.yrkje@gmail.com med eventuelle spørsmål på konkrete oppdrag eller varer så får du pris og leveringstid pr mail.



Ellers er vi veldig inntereserte i å komme i kontakt med noen som vil vere sponsor, vi kan vere levende reklame vi er mye på farten og vi blir lagt merke til.















onsdag 29. oktober 2008

Skytedisipliner i leirdueskyting forklaring






Lerduesti / Sporting (NJFF/NSF) : Her har arrangøren nesten frie tøyler på hva slags duer man setter opp. Men man må huske på at det skal være mulig å treffe alle duene. En sporting/Lerduesti er vanligvis på mellom 50 og 200 skudd. Eks : Se figur under som er en såkalt Compaq-sporting:






Jegertrap (NJFF): Skytes på en bane med horisontal varierende kaster 90 grader vinkel. Standplasser i en bue 10 meter bak maskinen. Duene blir kastet med en gang du roper. Kolben skal ikke bevege seg fra skytterens hofte før skytteren ser dua. Kastelengde 45 meter. 5 skyttere pr lag.








Nordisktrap (NSF): Skytes på en bane med horisontal varierende kaster 60 grader vinkel. Standplasser i en bue 10 meter bak maskinen. Duene blir kastet med 0-1 sekunds forsinkelse hver gang du roper, timer kalles dette. Kolben skal ikke bevege seg fra skytterens hofte før skytteren ser dua. Kastelengde 45 meter. 5 skyttere pr lag. Samme ill. som over.

Olympisk Skeet (NSF) : Det er 7 standplasser rundt i en halvsirkel fra et høyt tårn til venstre og et lavt tårn til høyre. Standplass 8 er midt i mellom de to tårnene. Det skytes kombinasjoner av enkle duer fra hvert tårn samt doubleer hvor duene blir kastet fra begge tårn samtidig. Ett skytelag består av max 6 skyttere og det skytes 25 skudd per serie. Duene kastes igjennom en sirkel 4,6 meter over grunnflaten og 5,5 meter utenfor baselinjen mellom tårnene Det er en timer på 0-3 sekunder fra du roper til duene blir kastet. Kolben skal ikke bevege seg fra skytterens hofte før skytteren ser dua. Kastelengde 65-67 meter. Se figur:








Team Yrkje



















Vi er tre "gutter" som virkelig syns leirdueskyting er kjekt, to stk som er sponset av far, og meg som er sponsor, og tjener.




Dette bilde er fra nm2006 på Brumlanes i Larvik.



"682 Gold" er meg eg har skutt leirduer siden 99. Eg har i år skutt ca 5000 skudd. Og til de har eg stort sett brukt Beretta 682 x-trap Gold, eg kjøpte i år og bygget om til meg. Har nå investert i toppmodellen til Beretta ei DT10 med to forskjellige løp to forte og to kolber, sånn at børsa er egnet både til trap og sporting. Har deltatt i mange stevner rundt om i år best plassering var de i fylkesmesterkapet i Jegertrap som i år ble arrangert på Jæren. De vant eg så eg er faktisk fylkesmester i jegertrap... Høyde punktet i året er NM, i år var vi i Eidskog, resultatene for meg var heller skuffende og havnet sånn midt på tre både i jegertrap og leirduesti. men klarte iallefall planketten på jubileunskytinga (tilogmed to ganger).



"Cowboy" De er elstegutten(14 år) som har skutt siden 05 han har og skutt rundt ein fem tusen skudd i år, med sin egen Beretta ei 682 Gold greystone sannsynligvis den mest legendariske børsa Beretta noengang har laget, skyte maskinen foran noen. Han deltok og i NM både i jegertrap og leirduesti der gjorde han ein fantastisk innsats i jegertrapen og endet opp på 14 plass (ja eg er kry over han) Han klarte og å skyte til seg tre jubileumsplanketter foruten premier i både trap og sporting. Han har også ein drøss med 1 plasser i sin klasse som han har fått i år mest i jegertrap men og noen i leirduesti. Må bygge ut premiehylla hans, den er overfylt. Han har og satt ny pers i år med 24 av 25 i jegertrap.

Cowboy`s første Nm skudd.





"Albert" De er minstemann som har begynt nå i 07. Han har vert så heldig og fått låne ei benelli halvauto av ein kamerat av meg (de vanlige børsene blei litt lange og tunge for han han er jo bare 10 år).
Han har nok skutt rundt 1000 skudd i år han og og deltatt på flere stevner. Gjett om han var kry når han fikk sin første premie i år (joda var minst like kry eg). Til neste år så skal han skyte med ei Miroku Mk3800 som skal bygges om med regulerbar kolbe og ny bakkappe nå i vinter, sånn at den passer til han. Hans pers er 14 av 25. Men kjenner eg han rett så blir de ikkje lenge til den er slått.